GÖDSELSUG

För dig som tycker att mocka hagarna är tungt och tidsödande finns en hjälpande hand att hyra av oss. Eller kanske snarare en hjälpande sug, en gödselsug. Det hela funkar som en stor dammsugare, som klarar av både torr och blöt hästbajs. Du krokar fast den bakom din fyrhjuling, gräsklippare eller så drar du den för hand (den är så lätt). Dra igång motorn, och börja suga upp hästbajset. Välj själv om du vill kratta ihop bajset innan så det är mera samlat eller om du vill gå från hög till hög. När sedan behållaren är full är det bara att dra den till gödselstacken och öppna luckan därbak och tippa ut allt gödsel. Det kan behövas lite hjälp ut med en kratta eller dylikt.

Vips har det tråkiga och tunga blivit roligt och lätt. Ett tips är att berätta om gödselsugen för eventuella sambos eller grannar, och bjuda in alla på fika och visning av gödselsugen. Om vädret är på din sida och fikat är förstklassigt finns det en möjlighet att andra gör jobbet åt dig.

Varför ska man mocka hagen?

Enligt Helena Thorolfson Rainamos examensarbete vid SLU har en regelbundet mockad hage betydligt färre parasiter än en omockad hage. Det räcker att mocka hagen två gånger i veckan för att hålla ner parasiterna.

Läs mer om Helenas undersökning och resultat här.

För att lättare komma igång med den regelbundna mockningen kan en gödselsug underlätta.

Pris

Vi hyr ut gödselsugen Greystone Paddock Vac enligt nedan, samtliga priser är inkl 25% moms.

OBS! Vi hyr alltid ut minst 2 dagar, detta på grund av att det tar längre tid än man tror att städa sina hagar.

Vardag:  600 kr/dygn

Helgdag: 1 000 kr/dygn

Helhelgshyra (torsdag kväll – söndag kväll): 2 500 kr

Veckohyra (mån – sön kväll): 3 500 kr

Transport

Gödselsugen går att transportera i exempelvis en hästtransport utan mellanvägg, eller med mellanväggen åt sidan i en bred hästtransport.

Bokning

För lediga dagar kontakta oss via telefon 0739-33 82 74 eller mail anna.barkfeldt@gmail.com.

Här har vi krattat ihop hästbajset för att snabba på dammsugningen.

Gödselsugen transporteras med fördel i en hästtransport.