STALL

Här på Östersta gård har vi en nybyggd lösdrift för 6 hästar. Alla hästar har också en egen box, vid behov står hästarna inne, och vid andra behov går de ute dygnet runt. Det beror på hur hästarna vill ha det! I det nyrenoverade stallet finns fyra ljusa boxar om ca 12 m2, och två boxar om drygt 10 m2. De större boxarna har ett öppningsbart fönster så hästarna kan titta ut, de mindre boxarna har fönster som går att öppna för vädring. Vi har godkänd ventilation för 12 hästar.

Vi har två skötselplatser med bra belysning, den ena med varm- och kallvatten och den andra med värmelampor. Den nybyggda sadelkammaren har gott om plats för förvaring. Toalett och kök finns att tillgå i ett hus bredvid.

Vi alternerar hagar mellan vinter- och sommarhalvåret, och har sommarvatten draget till alla hagar.

Vi som står här hjälps åt med pass de dagar man kan. Och behöver man vara borta någon dag, eller åka på semester (ibland behöver man det…) hjälper vi varandra. Och dessutom har vi väldigt trevligt tillsammans.

Analyserat hö och/eller hösilage finns att köpa efter förbrukning. Kraftfoder och strö står man för själv. Det finns goda förvaringsmöjligheter hos oss.

Utöver ridhus (20x40m) och  paddock (20x62m) har vi fina ridvägar runt knuten. Vi har även en stor gräsbana att rida på när underlaget tillåter.