RIDHUS

På Östersta har vi ett 20×40 m stort ridhus, med läktare längs med ena kortsidan. Underlaget består av sand och klenflis och sköts regelbundet med vattning, saltning och harvning.

Vi har ett litet utbud av cavaletti- och hindermaterial som du hittar bakom sargen vid ingången till ridhuset. Hinderstöden står på utsidan av ridhuset, längs med kortsidan.

Belysningen av såväl ridhus som paddock sköts på långsidan (på utsidan) av boden som står jämte ridhuset.

Det går att lösa ridhuskort för 100 kr/timme, eller månadskort för 500 kr/timme (inklusive 6% moms). Om du är med på en träning som anordnas av Östersta Gård betalar du 60 kr/timme. Du betalar antingen med Swish till 123 605 16 68 alternativt sätter du in pengarna på vårt bankgiro 893-8227, ange namn och datum där också. 

Tänk på att parkera med släpet så att andra kommer in och ut från stallplan, men undvik att köra ut på gräsmattan (så att ni kommer härifrån).

Regler för ridhuset är enligt följande:

  • Innefattar det system som du är en del av fysiskt eller psykiskt våld på hästar, eller andra djur, får du hänge dig det på annan plats. Om du blir påkommen med att utföra fysiskt eller psykiskt (dvs skrika, hota etc) våld blir du omedelbart avstängd. Eventuell erlagd avgift återbetalas ej. 
  • Lastträna får du göra hemma. Vi vill inte ha uppstressade människor som kan ta till våldsamma lösningar i vårt hem. 
  • Bete dig som att du är hemma hos en god vän – säg hej när du kommer till dom som är i närheten, säg hej då när du är klar. Städa efter dig, både i ridhuset och på stallplan. Säg till om du har sönder något, eller upptäcker att något är sönder.

Bokningar av ridhuset vid förfrågan. Vill du boka hela ridhuset, kontakta Anna.